Cildinize propolis dokunuşu

Cildinize propolis dokunuşu
Propolis ve propolis damla ürünleri cildimizde kullanabilir miyiz, cildimize nasıl bir destek sağlar gibi sorularınıza cevaplar...

Propolis'in pek çok özelliği olduğunu, düzenli propolis kullanımının bağışıklığa yani vücudumuzun savunma sistemine fayda sağladığını biliyoruz. Diğer blog yazılarımızda da propolisin pek çok faydasını anlattık.

Biz, doğal olan her şeyi seviyoruz. Bu yazımızda da arıların insanlığa sunduğu bu doğal maddenin cilde sağladığı faydalardan bahsedeceğiz. Çünkü propolis kozmetik düzeyde benzersiz işlevlere sahip bir madde.

Doğal cilt bakımının sırrı Propolis

Propolis, arıların ürettiği, kovanlarını korumak ve kovan yüzeyinde oluşan delik ve çatlakları onarmak için kullandıkları bir maddedir. Cilt bakımında da propolisin sağladığı mucizevi bakımın sırrı, aslında bu onarıcı işlevden gelmektedir. Cildimiz vücudumuzu koruyan en önemli kalkanımızdır.

Dolayısıyla cildimize iyi bakmak, hepimizin dikkat etmesi ve önem vermesi gereken bir konudur. Propolis, arı kovanındaki koruyucu etkisini cildimiz için de gösterebilir.

Propolis güçlü bir antioksidandır. Cilt yüzeyinde zaman içinde oluşabilecek problemlere karşı cildi kirlilikten arındır. Teni temizler. Aynı zamanda güçlü bir nemlendirici özelliği sahiptir. Bu da cilde esnek ve parlak bir görüntüde olmasına yardımcı olur.

Propolis cilde ve yüze sürülebilir mi?

Propolis doğal arı ürünüdür. Eğer arı sokmasına, bal ve diğer arı ürünlerine alerjiniz yoksa, propolisi cildiniz için de güvenle kullanabilirsiniz.

Birkaç damla propolisi, birkaç damla su ile seyrelterek, cildinize sürebilir, hafif dokunuşlarla masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Propolisin içeriğinde, B vitamini kompleksi, C, E vitaminleri, provitamin A gibi vitaminlerin yanı sıra, yüksek oranda amino asitler, yağlar ve ayrıca bir dizi eser element ile antioksidan özelliği gösteren çeşitli flavonoidler bulunur. Bu vitaminlerin faydalarına web sitelerinden küçük bir araştırma yaparak ulaşabilirsiniz.

Yine de kısaca özetlersek B1, B2 ve B3 vitaminleri, cilt ve saç sağlığını destekleyen temel vitaminlerdendir. Eksiklikleri ciltte çeşitli olumsuz etkilere neden olabilir. B12 vitamini yeni hücre üretiminde görev yapan vitaminlerden biridir. C vitamini yara iyileşmesinde, E vitamini ise antioksidan özelliğiyle birçok yıpratıcı etkene karşı korunmasında cildi destekler.

Kısacası bu zengin içerik sayesinde propolisin pozitif etkilerini, her geçen gün siz de cildinizde hissedebilirsiniz.

% 100 doğal ve organik propolisi damla formunda sunan Beezone Propolis ile siz de tanışın. Cildiniz de arıların mucizevi gücünden yararlanmaya başlasın.

Diğer Blog Yazıları
Özellikle mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar sık sık gündeme gelir.
Arılar, gezegenimizin sağlığı için son derece önemli canlılardır. Bu önem, arıların tozlayıcı olarak oynadığı rolden gelir
Ebeveynler, çocuklarının hastalıkları, özellikle de mevsimsel olanları tedavi etme veya önleme yöntemlerini seçerken, doğal ürünleri tercih ederler.
Yaş ilerledikçe enfeksiyonlara karşı direnç azalır. Bunun nedenlerinden biri, bağışıklık sisteminin artık her yeni patojene karşı yeni antikor üretememesidir.
Propolisin içeriği, arı kovanının bulunduğu yere ve mevsime göre değişir. Ancak her koşulda bu mucizevi maddenin içinde 300’den fazla değişik madde bulunur.
Arıların dünya üzerindeki varlığının 50 milyon yıl öncesine kadar gittiği biliniyor. O günden beri arılar kovanlarını yapıyor, kendilerini dış tehditlere karşı güvenle savunuyor.